O meni

Sem, tako kot vsak od nas, popotnik na poti Življenja. Preteklost je ustvarila pogoje, da imam specifično afiniteto do vzhodnih tradicij, še posebej indijske, kljub temu da živim navadno življenje človeka v sodobnem evropskem okolju.


Po izobrazbi sem zdravnica. V svoji medicinski praksi, ki je znotraj zdravstvenega sistema trajala le okoli 9 let, nisem mogla zatisniti oči pred dejstvom, da se je sodobna medicina vse manj zanimala za zdravje, in vse več posvečala nadzoru bolezni s pomočjo farmacevtsko izdelanih zdravil in tehnologije. Zanimala sta me zdravje in specifični vpliv vsebin človeške zavesti na njegovo telesno stanje. Ta moj živi interes je botroval odločitvi, da svojo pot ločim od trenutne smeri uradne medicine.
Lotila sem se štiriletnega študija staroindijskega jezika na Filozofski fakulteti v Ljubljani, in nato se posvetila – v izvirnikih in prevodih – študiju indijske tradicionalne medicine, ajurvede.

Poznavanje obeh medicinskih sistemov, in njunih učenj o vstroju, funkcijah, in medsebojnem prepletanju naše duševnosti in telesa, sem združila v celosten pristop k človeškem zdravju, ki ga prakticiram v svoji posvetovalnici za višjo kakovost življenja ADITI.
Omenjena podedovana afiniteta do vzhodnih tradicij me je že v poznih najstniških letih povezala tudi z jogo, ki je od takrat moja osrednja življenska os.

Bistveno pozneje me je taista afiniteta peljala še do srečanja z lučjo indijske tradicionalne astrologije (jyotiś), ki mi ponuja neprecenljivo dodatno pomoč pri razumevanju narave nekaterih kompleksnih zdravstvenih težav pri svojih strankah.

S kitajsko veščino taijiquan (tai chi) sem se seznanila šele pri svojih štiridesetih letih – vodena s preprosto radovednostjo. In z željo po razumevanju narave kolektivnega uma, ki je ustvaril tovrstno veščino. Ne da bi opazila, me je tradicionalni pristop Chen šole te veščine pritegnil do te mere, da sem del svojega življenja posvetila tudi tem. In izkustveno ugotovila, da se, tako kot joga, tudi ta veščina naslavlja na iste zakonitosti naše subtilne duševno-telesne realnosti.


Življenje je krog, znotraj katerega je vse vsebovano v vsakem delčku celote. Odkrivanje tega skozi lastno izkušnjo je pot vredna žívljenja.