Chen taijiquan

„Bojevnik luči trdo vadi za svojo notranjo rast: pozoren je na stvari, ki jih dela samodejno… Ko se počuti zmedenega, vadi. Tako se osvobodi napetosti in pusti intuicijo, da dela bolj svobodno, ne da bi se križala s strahovi in željami. Težave, ki so se zdele nerešljive, se rešijo, nekatere bolečine, ki jih je imel za nepremagljive, se brez truda razblinijo. Ta pristop uporabi, ko se mora soočiti s težkim položajem.“

Paulo Coelho, Priročnik bojevnika luči, 1998

Chenjiagou taijiquan Slovenija je s strani družine Chen, v kateri je pred okoli 400 leti zgodovinsko nastala veščina z imenom taijiquan, uradno priznana šola tradicionalnega Chen taijiquana v Sloveniji. Sočasno je slovenska Chenjiagou taijiquan šola podružnica, oz. del matične šole Chenjiagou Taijiquan GB.
Naša šola odpira svoja vrata vsem, ki se želijo resno posvetiti vadbi tradicionalnega taijiquana po metodah družina Chen (Chen šola taijiquana), in v ta namen organizira redno vadbo, kot tudi občasne seminarje vrhunskih učiteljev iz matične Chenjiagou vasi na Kitajskem, in iz Velike Britanije.
Naš namen je ohranjati avtentičnost veščine Chen taijiquana, vzdrževati visoke standarde poučevanja, ter omogočiti napredek učencev preko dela s kvalitetnimi učitelji.

UČITELJI

ChenZiqiang
gostujoči učitelj

David Gaffney
gostujoči učitelj

Davidine Siaw-
Voon Sim
gostujoča učiteljica

Biljana Dušič
ustanoviteljica in vodja šole
Chenjiagou taijiquan SI
učiteljica

REDNA VADBA IN DELAVNICE

Redna vadba Chen taijiquana je sedaj v obliki 4-urnih seminarjev, ki so organizirani enkrat mesečno v Ljubljani in okolici.

 

V Novem mestu redna tedenska vadba poteka  ob torkih od 16.00 do 18.00.

 

Od 25.05. do 27.05.2024 bo v Ljubljani ponovno organiziran seminar Chen taijiquana z gostujočima učiteljema David Gaffney in Davidine Siaw-Voon Sim iz VB. Program bo obsegal osnove gibanja v taijiquanu, vadbo potiskanja rok in delo na Chen taijiquan formi Xinjia yilu.

Vse informacije so dostopne na biljana.dusic@aditi.s

Blog

Preberite si zadnje objave

“Polaganje rok” v Chen taijiquan-u

Mnogo ljudi pristopa k potiskanju rok brez dejanskega upoštevanja vseh nians omenjene metode ter njenega pravega mesta v učenju taiji-ja. Izraz “potiskanje rok” ali “tuishou” je relativno nov; večina tekstov predhodnih generacij tako bolj pogosto uporablja izraz “geshou”.

Preberite več »