Joga

“Joga pelje k popolnem življenju, ne k popolni telesni drži. Joge ne izvajamo, ampak živimo. Jogo ne zanima kdo si bil, ampak kdo postajaš.
Joga je ustvarjena z veličastnim in globokim namenom, in ta namen, njena esenca te mora prežeti, da bi držalo, da hodiš po poti joge.”

Ādil Palkhivala

Ime ‘joga’ (yoga) prihaja iz sanskrtskega glagolskega korena yuj- , iz katerega so speljani glagoli s podobnimi pomeni: povezati, združiti, vpreči…
Čeprav danes ime ‘joga’ povprečni ljudje, kot tudi (pre)številni tisti, ki izvajajo joga āsane, povezujejo le s telesno vadbo, je joga pravzaprav znanost o povezovanju človeka z izvorom njegovega zavedanja, z njegovo resnično naravo. 

Človek, potopljen v snovni svet in telo, je od nekdaj v sebi zaznaval (ali le slutil) svojo izvirno naravo, center svojega življenskega bistva, vir življenskega smisla. In se ji je na različne načine poskušal približati. Tako so nastale različne svetovne šole notranjega popotovanja. Nekatere so postale religije. Nekatere so ostale asketsko skrite množicam, a še vedno na voljo tistim pogumnim, ki so zmožni živeti duhovno znanost povratka k svoji izvirni naravi, ne le o njej razpravljati. Joga je ena izmed slednjih.
V današnjem svetu je joga postala dostopna vsem, razširjena v svojem telesnem aspektu. Njena temeljna narava, njena globoka esenca pa je – razširjenosti in vulgarizaciji navkljub – še vedno na voljo le tistim, ki zmorejo dovolj čistote in poguma za to dolgo in zahtevno pot.

Joga je znanost, ki riše zemljevid poti proti zavedanju, ki je nad umom, in je telesni vidik le eden od njenih udov.

Ljubljana: 4-urni seminarji 2x mesečno.

Novo mesto:

1. torki 18:00 – 20:00.

2. 4-urni seminarji enkrat na mesec.

Vse informacije in prijave na: biljana.dusic@aditi.si

Redna poletna bivalna joga delavnica v vasi Sveto je bila na Krasu v letu 2023 potekala od nedelje, 24.julija do sobote, 30.julija 2023. 

Naslednje leto bomo ponovno vadili skupaj v juliju 2024.

Vse informacije in prijave na: biljana.dusic@aditi.si

Blog

Preberite si zadne objave

Joga v precepu časa

Joga je beseda, ki jo zadnja desetletja pogosto slišimo tudi na zahodu. Beseda izhaja iz glagolskega korena “yuj” (beri “judž”), kar pomeni zvezati, privezati… V bistvu je pomen te besede podoben besedi ‘religija’, ki izhaja iz latinskega glagola “re-ligare” – ponovno povezati.

Preberite več »
Redna vadba joge

Joga je dolga notranja Pot, ki popotnika pelje nazaj k samemu Sebi. Telesna vadba je del te Poti – delo na prenovi telesa, oz. pripravi našega telesnega inštrumenta na vse večjo prežetost s subtilno zavestjo. To delo zahteva radost, rednost, in sposobnost ponotranjanja.

Redna vadba joge poteka v obliki 4-urnih joga seminarjev enkrat na mesec, v Sati joga centru, ul. Jožeta Jame 12, Ljubljana-Šentvid.
Za informacije pišete lahko na biljana.dusic@aditi.si
Delavnice

Bi želeli del dopusta posvetiti poglabljanju svojega notranjega razumevanja, predvsem pa doživljanja joge? Se za teden dni preseliti v notranji svet prežet z živo modrostjo Indije?Julija 2022 se bomo na enotedenskem poletnem joga seminarju v vasici Sveto na Krasu znova družili ob joga vadbi in temah iz indijske tradicije.

Dobrodošli vsi, ki notranje utripate s temi vsebinami.
Za informacije pišete lahko na biljana.dusic@aditi.si